Onze verhalen

Geselecteerde filters:
We houden Nederland bereikbaar

"Bewijzen dat wat we doen werkt"

Boskalis Nederland gebruikt bij aanbestedingsprocedures de eigen prestaties op voorgaande projecten. “Door niet alleen een aanpak voor te stellen, maar het effect ook te bewijzen, geven we de opdrachtgever nog meer vertrouwen in onze deskundigheid”, aldus Monique Thomas. Database met prestaties Monique legt uit hoe zij als coördinator Economisch Meest Voordelige Inschrijving (EMVI) kan bewijzen dat Boskalis Nederland optimaal presteert: “De opdrachtgever wil bijvoorbeeld weten hoe we bij een project de belangen van de omgeving behartigen. Daar hadden we natuurlijk altijd al een goed antwoord op. Maar wat onze aanpak precies oplevert, kunnen we met onze nieuwe methode echt bewijzen. We houden al onze prestaties bij in een database met onze eigen metingsresultaten. Stel dat de omgevingstevredenheid minimaal een 8 moet zijn, dan kunnen we nu laten zien dat we bij voorgaande projecten inderdaad een 8 of hoger hebben gehaald.” Streven naar topcijfers Monique: “We vragen ons bij elk project af wat de relevante thema’s zijn, welke momenten bepalend zijn, hoe we gaan meten en welke resultaten we willen behalen. Door op die manier te denken, zijn we al op voorhand bezig met de vraag die we anders achteraf zouden stellen: ‘Wat hadden we beter kunnen doen?’ Vooraf al toewerken naar de hoogste cijfers bij metingen, dat motiveert om het extra goed te doen!”

Lees meer
We houden Nederland bereikbaar

Mobiel keuren: de tool van nu

Foto’s maken en de gemeten waarden bijschrijven. Dat was tijdrovend. Zeker omdat alle data daarna nog gedigitaliseerd moesten worden. Waarden waren soms moeilijk te lezen en fotolocaties onduidelijk. Op steeds meer projecten werken we nu met mobiel keuren. Zoals op het wegonderhoudsproject tussen Rotterdam en Stellendam: IVO N57 . Efficiënt en overzichtelijk Mobiel keuren levert veel extra overzicht op, er worden nooit meer keuringen overgeslagen en de data staan meteen op de juiste plek, vertelt uitvoerder infra Maarten bij de Vaate. Maarten: “Je zet keuringspapieren op basis van de planning klaar in de software en ziet in één oogopslag wat er wanneer gekeurd moet worden. Al je registraties worden direct vastgelegd, inclusief je exacte locatie. Nu staan we bij IVO N57 met tablets in de hand, in plaats van met pen en papier. Niet alleen in de uitvoering, maar ook in de af- en oplevering bespaart digitaal keuren een hoop tijd.”

Lees meer
We houden Nederland bereikbaar

Volop innovatiekracht op de N470

Boskalis Nederland werkt aan een uniek project: een weg die energie oplevert. Volop innovatiekracht op de N470. De veelgebruikte N470 tussen Delft en Zoetermeer was aan vernieuwing toe. Dit vernieuwen pakken we op een opvallend innovatieve manier aan. “Minimaal alle CO2 die is uitgestoten tijdens de werkzaamheden, hebben we over twaalf jaar gecompenseerd. De weg is na zeven jaar energieneutraal en we garanderen dat we in de jaren daarna door duurzame innovaties zelfs 164% van de CO2-uitstoot compenseren”, vertelt duurzaamheidsspecialist Annika Trignol. Energy Wall & Honey Highway Een paar van de innovaties voor de N470 op een rij: Een spectaculaire geluidswal, de ‘Energy Wall’, wekt zonne- en windenergie op. Ledverlichting in verkeerslichten zorgt voor besparing. Door ‘smart mobility’ hoeven vrachtauto’s minder te stoppen en besparen we brandstof. ‘Honey Highway’ met natuurvriendelijke vegetatie. Rolweerstandverlagend asfalt. Reflectiepalen gemaakt van duurzaam, biobased materiaal. Megabatterij voor bewustwording Om de bewustwording van weggebruikers te vergroten, komt langs de weg een oplaadbare “megabatterij”. Annika: “Door de grote, kleurige indicator zie je precies hoe ver de batterij is opgeladen en dus hoeveel energie er is opgewekt. De N470 is een prachtig project dat Boskalis Nederland nu al energie geeft.” Benieuwd naar de Energy Wall ,Honey Highway en andere innovaties aan de N470? Lees en kijk hier

Lees meer
We houden Nederland veilig

Dit is de Boskalis Way of Working


Sinds een paar jaar gebruikt Boskalis Nederland op elk project standaard de Boskalis Way of Working (WoW). Bedrijfsleider Johan van der Vorm legt uit hoe dit modulaire systeem werkt. En wat het oplevert: “Ons doel is voor iedereen meteen tastbaar." “Met WoW maken we projecten al in de voorbereidingsfase visueel", vertelt Johan. "Ons hele team en dat van de opdrachtgever weet zo waar we naartoe werken. We visualiseren projecten in modules en hangen ze letterlijk aan de muur. Zo ziet iedereen in een oogopslag hoe we elk onderdeel uiteindelijk gaan opleveren. Bovendien maakt het ons flexibeler. We kunnen losse modules waar nodig aanpassen of weglaten zonder de planning volledig om te gooien.” Eén taal Door WoW – dat is uitgedacht door onze eigen mensen - spreken we binnen Boskalis Nederland allemaal dezelfde taal. Het projectteam besluit gezamenlijk hoe het inrichtingsplan eruitziet. Zo is het doel tastbaar voor het hele team. Johan: “WoW bewees zijn diensten voor het eerst bij een grootschalig baggerproject aan de Nieuwe Waterweg en de Botlekhaven. Daar is in 26 weken vijf miljoen kuub bagger verwijderd. Om dat voor elkaar te krijgen, bespraken we tevoren onze aanpak met behulp van WoW-visuals. Door de plannen op deze manier te visualiseren, komt eventuele discussie in een vroeg stadium op gang. We maken al vooraf een gemeenschappelijke afspraak over de manier van opleveren. Dat is meteen een stevige basis voor een goed verloop van het project. Een goed begin, is het halve werk.” Kennismaken met onze Way of Working? Bel of mail Boskalis Nederland .

Lees meer
We houden Nederland bereikbaar

PIM: de toekomst in asfalt

Acht grote Nederlandse wegenbouwbedrijven, waaronder Boskalis Nederland, hebben een uniform softwaresysteem ontwikkeld om realisatie en onderhoud van wegverhardingen te optimaliseren. Pavement Information Modelling (PIM) is een enorme stap in efficiëntie en procesbeheersing in asfalt, vertelt Berwich Sluer, manager Quality, Research en Support bij Boskalis Nederland. “Met de software van PIM volgen we het wegverhardingsproces digitaal, vanaf de ontwerpfase. We voeren alle gegevens over het project in: hoeveel asfalt er nodig is, welke mengsels we gaan gebruiken, welk materieel we daarvoor inzetten. Met PIM beschikken we altijd over actuele en juiste gegevens.” Tijdsbesparing PIM biedt nog veel meer voordelen, vertelt Berwich. “Bij een nieuw project kunnen we data hergebruiken, wat veel tijd bespaart én de kans op invoeringsfouten minimaliseert. Tussentijdse controles en keuringen? We verwerken ze direct in het systeem. Dat biedt overzicht voor onszelf als wegenbouwer, maar ook voor de opdrachtgever en andere betrokken partijen.” Efficiëntie in de hele keten PIM verbetert volgens Berwich de efficiëntie in de hele keten. “Asfaltaanvragen regelen we met PIM ook digitaal. Onze asfaltcoördinator logt in op de planning van de asfaltcentrale en ziet direct wanneer daar ruimte is. Zo verloopt de afstemming nog soepeler. Kortom: iedereen profiteert van PIM.” Lees meer over het toonaangevende asfaltlab van Boskalis Nederland

Lees meer
We houden Nederland bereikbaar

GO Utrecht

Groot asfalt met zo weinig mogelijk belasting van de omgeving en het milieu. Dat was de uitdaging van Groot Onderhoud Utrecht. Bedrijfsleider Benjamin Duinstra: “Zowel Boskalis Nederland als opdrachtgever Rijkswaterstaat zijn daarbij gebaat bij een duurzame aanpak.” Wat omvat Groot Onderhoud Utrecht?
 “Binnen enkele maanden voerden we asfaltonderhoud uit op maar liefst twaalf(!) locaties binnen de provincie Utrecht. Daarbij werkten we zoveel mogelijk zonder het verkeer te storen. Ondanks de strakke planning zetten we volop in op integrale samenwerking en hielden we oog voor circulariteit en duurzaamheid.” Het risico voor de opdrachtgever is groot. Hoe creëer je vertrouwen?
 “Door in een vroeg stadium feedback- en Lean-planningsessies te houden met de klant, hebben we betere controle over de risico’s in de planning. Zo bouwen we vanaf het begin samen aan een efficiëntere planning. De provincie heeft dit als zeer prettig ervaren. Door hen mee te nemen in onze aanpak en het Lean-proces, hebben we vertrouwen gecreëerd in het behalen van de mijlpaaldata.” Hoe gaan asfaltwerk en circulariteit samen?
 “Bij dit onderhoudsproject gebruiken we milieuvriendelijkere asfaltmengsels. Het asfalt bestaat bijvoorbeeld voor 60% uit gerecycled materiaal. Bovendien produceren we het asfalt dat we gebruiken op een duurzame manier. Dat doen we in onze duurzame asfaltcentrale in Tiel, die veel minder gas verbruikt dan andere centrales.” Hoe beperkt Boskalis Nederland de CO2-uitstoot? 
 “Als primeur gebruiken we nu ook biobrandstoffen tijdens groot onderhoud. In dit geval een mix van 50% fossiel en 50% bio. Zo besparen we per 100.000 liter brandstof al 50.000 liter aan fossiele brandstof. Dit komt neer op een vermindering van 44% CO2-uitstoot.” Hoe leveren jullie een werkvak al binnen vier dagen op? 
 “Dat is te danken aan de inzet van onze oplevercoördinator, een echte specialist die verantwoordelijk is voor het opleverdossier. Zo kan ons uitvoeringsteam de focus op het werk houden. Door onze mobiele digitale keuringsmethode kan de opdrachtgever resultaten al binnen 24 uur inzien.” Lees meer over milieuvriendelijk asfalt Lees meer over het gespecialiseerde asfaltlaboratorium van Boskalis Nederland

Lees meer
Back to top